Yeni evleneceklere 65 bin lira devlet yardımı

Evlilik hayali kuran çiftlere devlet kolaylık sağlamayı sürdürüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ailelerin ev sahibi olabilmeleri için Mayıs 2016'da başlatılan 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulaması yapılan son düzenlemeyle daha da cazip hale getiriliyor.

AYRI AYRI YARARLANMA İMKANI

Konut alacak gençlere devlet katkısında üst limit önceki gün Meclis'e sunulan yasayla 20 bin liradan 25 bin liraya çıkarılacak. Böylece 5 yıl boyunca 80 bin lira biriktirene ev alırken devlet de 25 bin lira karşılıksız para verecek. Söz konusu düzenlemeden çiftler ayrı ayrı faydalanarak, 25'er bin lira alabilecek. 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasında sistemde en az 3 yıl kalması gerekiyor.

YÜZDE 25 DESTEK

Eski yönetmelikte 3 yıl kalanlar yatırdığı paranın yüzde 15'ini, 4 yıl kalanlar yüzde 18'ini ve 5 yıl kalan da yüzde 20'sini alabiliyordu. Yeni düzenlemeyle, 5 yıl ve daha uzun süre kalanlara en fazla yüzde 25'i kadar destek verilecek.

7 BİN 500 LİRAYA ÇIKTI

Çeyiz desteği de 5 bin liradan 7 bin 500 liraya çıkarıldı. Çiftler bu uygulamadan da ayrı ayrı yararlanıp tutarı ikiye katlayıp toplamda 65 bin lira devlet desteği elde edilebilecek.

Kaynak: www.sondevir.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.