Ürdün'den Türk mallarına gümrük vergisi

Ürdün Sanayi Ticaret ve Tedarik Bakanlığı, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasının bugünden itibaren uygulanmayacağını, Türkiye’den ithal edilen mallara uygulanan gümrük tarifesinin değişeceğini ve bu mallara gümrük vergisi uygulanacağını Ürdün sanayi ve ticaret odalarına bildirdi.

Habertürk'ün haberine göre, Ürdün ile doğrudan ticaret yapan Türk şirketleri ise Ürdün’ün bu kararını çifte standart olarak değerlendirdi.

Zira Mısır, Suudi Arabistan, ABD ve 4 Arap ülkesine uygulamaların devam ederken Türk mallarına doğrudan vergi getirilmesinin siyasi bir karar olduğu görüşündeler.

Ürdünlü Ticaret Bakanlığı bürokratlarının konuya ilişkin yaptığı izahatta ise kararın siyasi olmadığını savunuldu.

Ürdün Ticaret Bakanlığı yetkililerinin izahatının aksine Arap yarımadasında sanayileşme seviyesi en düşük ülkesi konumundaki Ürdün’ün bu hamlesi siyasi bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: www.sondevir.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.