Bakan Albayrak: Tüm zamanların rekoru görülebilir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 22. International Business Forum'u (IBF-Uluslararası İş Forumu) kapsamında açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak cari fazlada Ekim ayında tüm zamanların rekorunun görülebileceğini kaydetti.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

* Çok güçlü rakamlar gelmeye başladı. Adını dengelenme koyduğumuz bu süreçte beklentilerimiz dışında bir gelişme yaşamadık. 2019'a girerken makro ekonomik göstergeleri detaylı analiz ederek stratejilerimizi buna göre yaptık. Reel sektör ve bankacılık sektörümüzü güçlendiriyoruz. İkinci hedefimiz ise bütçemiz. 

- Gıda enflasyonuyla ilgili stratejik bir yol haritası hazırlıyoruz

- Hal Yasası'nı da en iyi şekilde uygulamaya sokacağız

- Tarımda erken uyarı sistemini devreye alacağız

- Fırsatçılarla, stokçularla mücadelemizi en üst seviyede sürdüreceğiz

- Polatlı'da 200 bin ton soğanın fiyatlar yükselir diye stoklandığı tespit edildi. Denetimler sürüyor, sürecek

- Enflasyonda ekim ayında başlayan yavaşlama sürecinin pozitif etkisini kasımda göreceğiz

- Kredi faizlerinde yüzde 25'lerin altına inmeye başladık, bu trend aralık ayında daha da düşecek

Kaynak: www.sondevir.com
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.