Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), cep telefonu alımı için kullanılan tüketici kredilerinde taksit süresini 6 aydan 12 aya çıkartan düzenlemesinin ardından, Ticaret Bakanlığının Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Televizyon ile ses ve görüntü sistemleri satışlarında 3 ay vade
Buna göre, televizyon ile ses ve görüntü sistemleri satışlarında taksitlendirme süresi 3 ay,
bilgisayar ve tablet bilgisayarda 6 ay,
3 bin 500 Türk Lirası'na kadar olan cep telefonunda 12 ay vade
fiyatı 3 bin 500 Türk Lirası'na kadar olan cep telefonu satışında 12 ay olacak.
3 bin 500 lirayı aşan cep telefonlarının satışında 12 ay vade
Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle fiyatı 3 bin 500 lirayı aşan cep telefonlarının satışında 6 ay olan taksitlendirme süresi 31 Ocak 2019'a kadar 12 ay olarak uygulanacak.
BDDK'nın cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesine ilişkin yönetmelik ile hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklamayla ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda taksit sınırının 6 aydan 9 aya çıkarılması doğrultusunda yaptığı değişiklik, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.
Kaynak: www.sondevir.com