Lodos nedeniyle Şehir Hatları A.Ş., İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) bazı seferlerini iptal ettiğini açıkladı. Şehir Hatları, saat 06.50'de yapılması planlanan Kabataş-Adalar -Bostancı seferini iptal ettiğini belirtti.
İDO'da yaptığı açıklamada şu seferleri iptal ettiğini açıkladı:
07:10 Bostanci-Kartal/Yalova Deniz Otobüsü
07:15 Yalova - Yenikapi Ferry Cat tipi hızlı feribot
07:30 Bandirma - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü
07:45 Yenikapi - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
08:00 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü
09:00 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü
14:30 Yalova / Kartal Deniz Otobüsü
BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şu şekilde:
12:30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)
10:45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)
08:00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)
12:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)
09:30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş)
09:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)
07:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)
Alınan bilgiye göre, Marmara Denizi'nde, dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren lodos nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı bazı şilepler yollarına devam edemedi.
Hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan lodostan olumsuz etkilenen 27 şilep ve tanker Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi.
Gemi personeli de zaman zaman 5 metreye ulaşan dalgalar yüzünden karaya çıkamadı. Gemilerin, hava koşullarının düzelmesinin ardından rotalarına göre hareket edeceği belirtildi.
Bu arada, fırtına balıkçıları da olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle dün ava çıkamayan tekneler, bugün de Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarında demirledi.
Meteoroloji yetkilileri şiddetli fırtınanın etkisini sürdürmesinin beklendiğini, vatandaşların meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.