Aksa Enerji, doğalgaz santralini kapatıyor

Türkiye’nin önde gelen enerji oyuncularından Aksa Enerji'nin, Manisa’da bulunan doğalgaz santralinin lisansının iptali talebiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvurduğu bildirildi.

Dünya.com'da yer alan habere göre şirketten yapılan açıklamada, “Serbest piyasa koşullarında Türkiye sınırları içerisinde rekabetçi bir fiyattan elektrik üretimi gerçekleştirme imkanı gittikçe azalan santralin, yurt dışında dolar bazlı getiri ile yüksek marj sağlayabilecek potansiyel projelerde kullanılması planlanmaktadır.” denildi.

Aksa Manisa Doğalgaz Santrali’nin yurt dışına götürebileceği belirtiliyor. 

Yurt dışında üç santrali var

Madagaskar, Gana ve Mali'de işlettiği üç santral bulunan Aksa Enerji, daha önce de verimliliği düşük doğalgaz ve fuel oil ile çalışan santrallerini kapatarak yurt dışına taşımıştı. 

Kaynak: www.sondevir.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.