Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Le Monde gazetesinde yayımlanan röportajda, darbe girişimine ilişkin soruları yanıtladı.
Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilere dair bir soruyu cevaplayan Erdoğan, AB'nin sorumluluğuna işaret ederek, "AB üyelerinin Türkiye ile ilişkileri düzeltmesi gerekir. 53 yıldır Avrupa'nın kapısındayız.
AB tek sorumlu ve suçludur. Türkiye dışında hiç bir ülkeye böyle davranılmadı. İlk katıldığım AB zirvesi sırasında sadece 15 üye ülke vardı. AB'nin Türkiye'nin üyeliği için bir türlü bitmeyen müzakerelerde fasılların açılması konusunda taraflı bir yaklaşımı var." diye konuştu.
AB'nin Türkiye'ye samimi davranmadığını vurgulayan Erdoğan, röportajda şunları söyledi:
"Şu anda 3 milyon sığınmacıyı ağırlıyoruz. Ancak AB'nin tek endişesi onların topraklarına ulaşması. Türk vatandaşlarına vize karşılığında sığınmacıların geri kabulünü bize teklif ettiler.
Geri kabul ve vize muafiyetinin 1 Haziran itibarıyla yürürlüğe girmesi gerekiyordu. Şu anda ağustos ayındayız ancak hala vize muafiyeti yok. Eğer taleplerimiz karşılanmazsa, geri kabuller mümkün olmayacak."