Hükümetin ilk KHK'sı kamuda işten çıkarmalarla ilgili olacak

Hükümetin çıkaracağı ilk KHK’nın, kamu ile ilişiği kesilecek memurlar ile ilgili olması bekleniyor. Böylece FETÖ bağlantılı olduğunu belirtilen kişiler memurluktan çıkarılacak.

Memuriyetten el çektirilenlerin dava açmasının ve yeniden göreve dönmesinin önüne geçilmesi amacıyla da bu KHK’da bir düzenleme yer alacak.

Hükümet, binlerce kişinin memuriyetten el çektirilmesiyle gündeme gelebilecek olası “sosyolojik ve siyasal” sıkıntıları da hesaplıyor. Bu amaçla bazı çalışmalar yapılıyor. 

 

Anahtar Kelimeler:
15 Temmuz Darbe Girişimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.