Borsa 2,5 ayın zirvesinden kapandı
18:02

Borsa yaklaşık 2,5 ayın zirvesinden kapandı 

 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,41 yükselişle yaklaşık 2,5 ayın en yüksek seviyesi olan 81.141,57 puandan tamamladı. 

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1.906,62 puan artarken toplam işlem hacmi 4,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 3,87, holding endeksi yüzde 2 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran "bankacılık", tek kaybettiren ise yüzde 0,48 ile "madencilik" oldu. 

Küresel piyasalarda artan risk iştahı ile güne pozitif başlayan Borsaİstanbul’da BIST 100 endeksinin yükselişi, analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 79.500 seviyesinin kırılması ile ivme kazandı. Özellikle banka pay piyasalarında yoğunlaşan alışlarla 81.000 puanı aşan endeks, günü yüzde 2,41'lik artışla 81.141,57 puandan tamamladı. Endeks, 2 Mayıs'ta 83.829,85 puandan kapanmıştı.

Analistler, dün Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin yeni teşvik paketiyle ilgili değerlendirmelerinin ardından bugün de Japonya Ekonomi Bakanlığının teşvikle ilgili düzenlemelere ilişkin açıklamasının, piyasalardaki risk iştahını arttırdığını ifade ediyor.

Yarın Çin’de dış ticaret, Japonya ve Avro Bölgesi’nde sanayi üretimi ile ABD’de Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini vurgulayan analistler, BIST 100 endeksinin 81.000 puanın üzerinde kalması durumunda 81.500 ve 82.200 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu dile getiriyor.

 
 
13:07
 

Borsa günün ilk yarısında 80 bin puanı aştı  

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,24 değer kazanarak sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 80.219,53 puandan girdi.

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında önceki kapanışa göre 984,58 puan artarken toplam işlem hacmi 2,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 2,04, holding endeksi yüzde 1,07 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, en çok değer kaydeden ise yüzde 1,53 ile spor oldu.

Küresel piyasalarda artan risk iştahı ile güne alış ağırlıklı başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi 4 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 80.225,58 puana kadar çıktı.

Analistler, öğleden sonra ABD'de açıklanacak açık iş sayısı ve toptan eşya stokları verilerinin takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinin 80.000 puanın üzerinde kalması durumunda pozitif görünümün artarak devam edeceğini kaydediyor. 

 
10:23

Avrupa borsaları yükselişle açıldı  

Avrupa borsaları, güne yükselişle başladı.

Açılışta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,1 artarak 332,94 puan oldu.

İngiltere'de FTSE-100 endeksi yüzde 0,04 değer kazanarak 6.685,37 puana, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,11 artışla 9.844,30 puana, İtalya'da MIB 30 endeksi de yüzde 0,05 yükselerek 16.264,70 puana çıktı. Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,18 değer kazanarak 4.272,17 puana, İspanya'da IBEX 35 endeksi ise yüzde 0,03'lük yükselişle 8.307,40 puana ulaştı.

Avro/dolar paritesi ise saat 10.20 itibarıyla yüzde 0,57 değer kazancıyla 1,1121 seviyelerinden işlem görüyor.

İngiltere'de, adaylardan Andrea Leadsom'ın çekileceğini açıklamasının ardından, İçişleri Bakanı Theresa May'in ülkenin yeni Başbakanı olacağı kesinleşti. İngiltere Başbakanı David Cameron'un çarşamba günü Kraliçe Elizabeth'e istifasını sunarak görevini yeni Başbakan Theresa May'a devretmesi bekleniyor. 

Analistler, bugün İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney'in İngiliz parlamentosunda bankanın önümüzdeki dönemde uygulayacağı para politikasına ilişkin açıklamalarının takip edileceğini belirterek, Brexit'e ilişkin gelişmelerin de izlenmeye devam edileceğini ifade ediyor.

 

09:58

Asya borsaları yükseldi 
 

Asya borsalarında haftanın ikinci işlem gününde alış ağırlıklı bir seyir izlendi.

Japonya'da gerçekleştirilen senato seçimlerinin, Başbakan Şinzo Abe'ye desteğin sürdüğüne işaret etmesinin ardından piyasalarda artan teşvik beklentisi, yetkililerin açıklamaları ile artarak devam etti. 

Japon yeni, Abe'nin teşvik paketini artırmayı planladığına ilişkin açıklamaları sonrasında dolar karşısında 103,512 seviyesine çıkarak 24 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Analistler, söz konusu gelişmelerin etkisiyle borsada da alımların güçlendiği dikkati çekiyor. Nikkei endeksi dünkü yaklaşık yüzde 4'lük yükselişinin ardından bugün de yüzde 2,5 artarak 16.095,65 puandan kapandı. 

Çin'de Şanghay bileşik endeksinin yükselişi, 3 bin puanı aşması sonrasında ivme kazandı. Endeks, saat 9.55 itibarıyla yüzde 1,3 değer kazanarak 3033,851 puanda bulunuyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,14 yükseldi ve kapanışta 1.991,23 puan oldu.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,36 değer kazancıyla 27.726,43 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 1,1 artışla 21.104,95 puanda seyrediyor.

09:49

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta, BIST 100 endeksi 131,31 puan artarken bankacılık ve holding endeksi yüzde 0,23 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,43 ile "bilişim", en çok değer kaybeden ise yüzde 0,59 ile "finansal kiralama, faktoring" oldu.

Dün küresel piyasalarda artan teşvik beklentilerinin etkisiyle 79.000 puanı aşan BIST 100 endeksi, yüzde 1,56 artışla 79.234,95 puandan kapanmıştı.

Japonya'da gerçekleştirilen senato seçimlerinin, Başbakan Şinzo Abe'ye desteğin sürdüğüne işaret etmesinin ardından piyasalarda artan teşvik beklentisi, yetkililerin açıklamaları ile devam ediyor.

Analistler, Abe'nin teşvik paketini artırmayı planladığı yönündeki açıklamalarının ardından güçlenen teşvik beklentilerinin, ABD Merkez Bankasının (Fed) kısa zamanda faizleri artırmayacağına ilişkin tahminlerle birlikte piyasaları desteklediğini belirtiyor.

Analistler, BIST 100 endeksinin 79.500 ve 80.000 seviyelerinin direnç, 78.500 seviyesinin ise destek konumuna geldiğini dile getiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.