Kontrplak ürünlerinin ithalatında düzenleme yapıldı

İthalatta gözetim uygulaması kapsamında, bazı kontrplak ürünlerinin ithalatında uygulanacak gümrük kıymeti tutarı yeniden belirlendi.

Buna göre, "kontrplak, ahşap kaplamalı levha ve benzeri lamine edilmiş ağaçlar" faslının alt kategorilerinde yer alan "bambudan olanlar", "en az bir dış yüzü tropikal ağaçlardan olanlar", "diğerleri, en az bir yüzü kızılağaç, dişbudak, kayın, huş, kiraz, kestane, karağaç, okaliptüs, hikori, at kestanesi, lime, akçaağaç, meşe, çınar, kavak, titrek kavak, yalancı akasya, lale ağacı veya ceviz türlerinden olanlar", "diğerleri, en az bir dış yüzü 4412.33 alt pozisyonunda belirtilenlerin dışında kalan iğne yapraklı olmayan türlerden olanlar", "diğerleri, her iki dış yüzü de iğne yapraklı olanlar" başlıklarında tanımlanan eşyaların ithalatında uygulanacak metkerüp başına birim gümrük kıymeti 580 dolardan 900 dolara yükseltildi.

Söz konusu eşyalar, Bakanlıkça düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilebiliyor. Tebliğ, 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.