Evinde açtığı yufkaları 50 ile gönderiyor

Uzun yıllar yaşadığı köyünden eşi ve çocuklarıyla Amasya'nın Merzifon ilçesine taşınan Leyla Kaya (45), evin geçimine katkı sağlamak için yaptığı yufkaları satmaya başladı. Ürünlerinin ilgi görmesi üzerine iş yeri açan Kaya, kısa sürede işlerini büyüterek farklı illerden de sipariş alır hale geldi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyden ilçe merkezine taşındıklarında ekonomik sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Eşine destek olabilmek için annesi ve anneannesinden açmayı öğrendiği yufkayı evde yaparak satmaya başladığını belirten Kaya, ürünlerinin talep görmesi üzerine işini büyütmeye karar verdiğini anlattı.

"Yapılışını anneannemden ve annemden öğrendim"

Bunun üzerine kendi imkanlarıyla bir dükkan kiraladığını dile getiren Kaya, "Yapılışını anneannemden, annemden öğrendiğim yufkaları temiz ve hijyenik şekilde üreterek müşterilerime sundum. İlk zamanlar kazancım ev ve iş yeri kirasını ancak çıkartıyordu. Zamanla işlerimiz gelişmeye başladı. Şimdi Türkiye'nin her yerinden sipariş alır hale geldik. Müşterilerim telefonla bizi arıyor, biz de kargoyla ürünü gönderiyoruz." ifadelerini kullandı

Kaya, köyde çiftçilik yapan eşinin ilçede işsiz kaldığını, sürekli bir iş bulamadığına işaret ederek, bu nedenle eşinin de işlerinde kendisine yardımcı olduğunu söyledi.

İşinde en büyük destekçinin eşi olduğunun altını çizen Kaya, "Eşim bana her zaman yardımcı oldu. İş yerinde eşimle birlikte çalışıyoruz. Bu işe ilk başladığımda yakın çevrem 'bu işi yapamazsın, yürütemezsin' dedi ancak ben başardım ve işlerim çok iyi. Ben üretim yapıyorum, eşim dağıtımını yapıyor. Bir işe kadın eli değdiğinde o iş daha tertipli. düzenli oluyor. Dükkan satışlarımızın yanı sıra şehir dışına da ürün gönderiyoruz. Günde 400-500 kilogram sattığımız oluyor. 50 civarında da ile gönderiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

Anahtar Kelimeler:
Leyla Kaya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.