Üsküdar Şiir Festivali cumartesi bitiyor (Video)

AYŞE SONUŞEN – KUZEY HABER AJANSI

Tarihi ve kültürel geçmişi, kıyısındaki İstanbul boğazı ve büyülü sokaklarıyla Üsküdar, dünya şairlerine ilham kaynağı oldu. Şairlere o güzel şiirleri yazdıran Üsküdar, bu kez şiir okumalarına ev sahipliği yaptı.

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali için dünyanın 14 farklı ülkesinden 33 şair bir araya geldi. Üsküdar'ın farklı noktalarını mesken tutan festival koordinatörleri; bu yıl da 7'den 77'ye herkesi, şiirle buluşturmayı hedefliyor.

Festivalin organizatörlerinden İsmail Kılıçarslan Üsküdar Şiir Festivali ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "İnsanlarla şiirleri ve şairleri buluşturmanın çok keyifli yanları olduğunu söyleyebilirim. Bu sene 14 farklı ülkeden 33 şairi ağırlıyoruz. Bu da Türkiye’de yapılan diğer şiir ve edebiyat festivallerini düşününce yüksek katılım olduğu manasına geliyor. Çok kıymetli şairler var. Üsküdar Şiir Festivali inşallah bir geleneğe dönüşecek.”



Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen festivale; Arjantin, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri'nin yanı sıra Almanya, Arnavutluk, Ürdün, Kuzey İrlanda, Macaristan, İngiltere ve Jamaika gibi dünyanın farklı ülkelerinden şairler katıldı. Yabancı şairler festival kapsamında; hem kendi dillerinde, hem de Türkçe şiirler okudu.

Festival; Üsküdar Fikir Sanat Merkezi, Validebağ Korusu, Medeniyet Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Hacı Selim Ağa Kütüphanesi, Kuzguncuk, Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Burhan Felek Köşkü ve Haydarpaşa Lisesi'ndeki etkinliklerle devam ediyor. İkinci Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali, 16 Nisan Cumartesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak kapanış gecesi ile sona erecek.

İstanbul ve şairler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.