Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, TBMM İçtüzüğü, bütçe ve reformlarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.
1 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ
Bahçeli'nin Meclis'teki makamında gerekleşen görüşme, saat 14.08'de başladı. Bahçeli, Davutoğlu ve beraberindekileri makamının girişinde kapıda karşıladı. Davutoğlu ve Bahçeli, foto muhabirlerine poz verdi.
Görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Davutoğlu'na görüşmede, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı eşlik etti.
Görüşmeye, Bahçeli ile birlikte MHP genel başkan yardımcıları Semih Yalçın ve Oktay Öztürk, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural katıldı. Oktay Öztürk görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.
ANAYASA VE İÇ TÜZÜK GÜNDEME GELDİ
Görüşmede Anayasa ve TBMM İç Tüzüğü'nün ele alındığını ifade eden Öztürk, Başkanlık sisteminin de ele alındığını ifade etti. Öztürk, kendilerinin Türkiye'nin ayağına dolanan Anayasa maddelerin değiştirilmesine destek vereceklerini söyledi. Öztürk anayasanın ilk 4 maddesinin değişmesine parti olarak karşı olduklarını aktardı.
MHP: BAŞKANLIĞA 'ZİNHAR' KARŞIYIZ
Görüşmede Başkanlık sisteminin de gündeme geldiğini ifade eden Öztürk, "Biz parlamenter sisteminin aksaklıklarının giderilmesi gerektiğini sistem değişikliğine karşı olduğumuzu ifade ettik. Onlar da başkanlık sisteminin de tartışılması gerektiğini ifade ettiler. Biz Başkanlığa zihhar karşı olduğumuzu bildirdik" diye konuştu.
İÇ TÜZÜK KONUSUNDA MUTABAKATA VARILDI
AK Parti heyetinde yer alan isimlerden olan Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise ilk açıklamasında, "Anayasa konusunda Sayın Bahçeli de Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu yeni Anayasa temelindeki çalışmalara olumlu baktıklarını söyledi.
Geçmişte görev yapmış Uzlaşma Komisyonu'nun aynı şekilde çalışmalarına yeni Anayasa yapacak aşamaya gelene kadar müzakereleri gerçekleştirecek bir çalışma ortaya koyması şeklinde bir süresi olacak. İçtüzük değişikliği çalışması yapılması konusunda mutabakata varıldı" ifadelerini kullandı.