'İnsanları aç bırakmayı silah olarak kullanmak savaş suçudur'

Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, "Esed rejimi ve onun yandaşları insanları aç bırakmayı silah olarak kullanıyor ve halkın gıda ve ilaç ihtiyacının karşılanmasına izin vermeyerek onları kitlesel olarak cezalandırıyor. Bu savaş suçudur, insanlık karşıtı suçtur" değerlendirmesini yaptı.

Katar Haber Ajansı QNA'nın haberine göre, Atiyye, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) Başkanı Elbio Oscar Rosselli Ferieri, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM Genel Kurulu Başkanı Mogens Lykketoft'a mesaj göndererek, Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzey kırsalındaki Madaya, Zebedani, Bıkkayn ve Buludan beldelerinde yaşanan ablukaya ve açlık sıkıntısına dikkati çekti.

Atiyye mesajında, "Esed rejimi ve onun yandaşları insanları aç bırakmayı silah olarak kullanıyor ve halkın gıda ve ilaç ihtiyacının karşılanmasına izin vermeyerek onları kitlesel olarak cezalandırıyor. Bu savaş suçudur, insanlık karşıtı suçtur" ifadelerini kullandı.

GIDA FİYATLARI 15 KATI FİYATLA SATILIYOR

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, beldede yokluk nedeniyle mevcut gıda maddeleri 15-20 katı fiyatla satılıyor. Kaynaklar, uluslararası kamuoyunun, bölgeye insani yardımların girmesi için rejime baskı yapması gerektiğine işaret ederek beldedeki en büyük eksikliğin ilaç ve sağlık malzemesi olduğunu belirtiyor.

Beldede bir kilo şeker 60 bin Suriye lirası (yaklaşık 445 Türk Lirası), bir litre sıvı yağ 70 bin Suriye lirası (yaklaşık 520 Türk Lirası), bir kilo pirinç de 40 bin Suriye lirasına (300 Türk Lirası) satılıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.