Petrol fiyatlarında, yaklaşık iki ayın en büyük yükselişi gerçekleştikten sonra, büyük petrol ihracatçılarının artan fiyat volatilitesi ortamında üretim politikasını görüşmeye hazırlanmaları ile birlikte düşüş gösterdi.
Tokyo'da Rakuten Securities Inc. emtia analisti Satoru Yoshida, "Başkan Trump ile petrol üreticileri arasındaki güç mücadelesi OPEC toplantısına kadar devam edecek," dedi ve "Petrol, fiyatların yönünü belirleyecek bu toplantıya kadar volatil kalacak" şeklinde açıklamada bulundu.
Dün 59,14 dolardan güne başlayan ve gün içinde 61,19 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 60,45 dolardan açıldı.
Brent petrolün varili saat 09.22 itibarıyla yüzde 0,39'luk azalışla 60,21 dolardan işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda ABD'nin Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 51,32 dolardan alıcı buldu.
30 Kasım'da başlayacak G20 Zirvesi'nin piyasaların odağında
Uzmanlar, 30 Kasım'da başlayacak G20 Zirvesi'nin piyasaların odağında yer aldığını belirterek, Petrolİhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) Donald Trump’ın baskısına rağmen ABD’yi rahatsız etmeyecek miktarda üretim kısıntısına gideceği beklentisiyle fiyatların az da olsa yükseldiğine dikkati çekiyor.
Suudi Arabistan'ın günlük petrol üretimi 11 milyon varili aşarak rekor kırdı
Öte yandan, uluslarası medyada Suudi Arabistan'ın günlük petrol üretiminin 11 milyon varili aşarak rekor kırdığı bildirildi.
Suudi Arabistan-Bahreyn ortak petrol boru hattı açıldı
Ayrıca, Suudi Arabistan ve Bahreyn, günlük 220 bin varil petrol taşıma kapasitesine sahip boru hattını hizmete açtı. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, Bahreyn Petrol Şirketi BAPCO ile Suudi Arabistan milli petrol şirketi Aramco'nun iş birliğiyle yapılan petrol boru hattının devreye alındığı haberini dünyaya duyurdu.
Brent petrolde, teknik olarak 60,52 ile 60,77 dolar aralığının direnç, 60,02 ile 60,27 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği kaydediliyor.
Kaynak: www.sondevir.com