15 yıldır, TCDD’ye Sakarya - Adapazarı ve Sakarya - Pamukova fabrikalarında vagon üreten Yavuzlar Vagon, mahkemeye yaptığı başvurusu ile konkordato talep etti. 3 ay geçici mühlet verilen şirkete komiser ataması yapıldı.
Yavuzlar Vagon'un konkordato istemiyle yaptığı başvuru Sakarya Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Mali sıkıntı yaşadığını belirten şirket, dava dilekçesinde konkordato kararı verilmesi halinde faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütebileceğini belirtti.
Mahkeme, şirkete 3 aylık geçici mühlet verdi. Faaliyetlerinin denetimi için de Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nevcan Karaca'yı geçici konkordato komiseri olarak atadı.
Mahkeme kararı şöyle duyurdu:
Mahkememizce; Sakarya Ticaret Sicil Müdürlüğünün 15976 nolu sicilinde kayıtlı davacı YAVUZLAR VAGON SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ hakkında 20/11/2018 tarihinden başlamak üzere 3 AY SÜRE İLE GEÇİCİ MÜHLET KARARI verildiği ve geçici konkordato komiseri olarak Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doc. Dr. Nevran KARACA'nın atandığı, 28/02/2018 tarih, 7101 sayılı Yasa'nın 16.maddesi ile değişik İİK'nun 288.maddesi gereğince; "alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri"hususu ilanen ihtar ve tebliğ olunur.
Şirket, Marmaray trenlerinin iç giydirme, montaj ve modernizasyonunda da yer almıştı.
Konkordato, "borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma" olarak tanımlanıyor.
Kaynak: www.sondevir.com