TUSAŞ Almanya'da havacılık şirketi kurdu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), Almanya'nın Hamburgkentinde "TAI GmbH" adını taşıyan yeni bir havacılık şirketi kurdu.

TUSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurulan şirketin ana amacı, TUSAŞ’ın havacılık alanındaki kapasitesini artırarak geliştirmek olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Avrupa'daki en önemli havacılık ve uzay sanayi merkezlerinden biri olan Hamburg’ta bir şirket kurmanın, şirketin büyüme stratejisinin bir parçası olduğunu ve bu yönde gerçekleştirilecek faaliyetlerde ilk adımı teşkil edeceğini ifade etti.

TASARIM, GELİŞTİRME, GÖVDE İMALATI, DESTEK HİZMETLERİ  ALANINDA FAALİYET GÖSTERECEK

Yüzde 100 TUSAŞ sermayesiyle kurulan TAI GmbH, tasarım, geliştirme, gövde imalatı, destek hizmetleri alanında faaliyet gösterecek. Şirket aynı zamanda potansiyel uzay ve havacılık şirket alımları konusunda da yetkili olacak.

Bu konuda bir Alman firması ile müzakereler devam etmekte olup konu ile ilgili açıklamaların kısa sürede yapılması bekleniyor.

TUSAŞ'ın bu girişimi, Avrupa'daki uzay ve havacılık sektörüyle ve asıl olarak AIRBUS Grubu ile kaynaşma yolunda stratejik bir adım olarak değerlendiriyor.

Anahtar Kelimeler:
AlmanyaTUSAŞTAI GmbH
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.