Ziyaretçi sayısı 1.5 milyonu aştı

Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Mustafapaşa ve Açıksaray örenyeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı kentlerini geçen Temmuz ayında 72 bin 574’ü ücretli, 72 bin 323’ü ücretsiz, 81 bin 886’sı TURSAB indirimli grup giriş kartı ve 44 bin 058’i de müze kartlı olmak üzere 270 bin 841 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Geçen yılın Temmuz ayında ise bu rakam 218 bin 177 olmuştu.

Kapadokya bölgesindeki en yüksek ziyaretçi sayısı Göreme Açık Hava Müzesi’nde gerçekleşti. Sadece Temmuz ayında ilk Hıristiyanlar tarafından tüf kayaya oyulu kilise, şapel ve manastırların yer aldığı Göreme Açık Hava Müzesi’ni 94 bin 454 yerli ve yabancı turist gezdi.

Anahtar Kelimeler:
NevşehirKapadokya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.